Саджанці Хурми Мідер

270.00
грн.
Сорт американської селекції, що використовується дуже часто як підщепа, оскільки має вражаючу морозостійкість і витримує температуру до -27° чи навіть (короткостроково) -30°С.
Крона може досягати 18 метрів у висоту, розлога. Дерево самоплідне і скороплідне, адже починає плодоносити на третій рік висадки на постійне місце вирощування.
Період дозрівання плодів у першій-другій декаді жовтня розтягнутий на 2 тижні. Хурма середнього розміру — близько 250 г, солодка, ароматна, соковита з помітною терпкістю. Плоди помаранчеві, видовженої форми, після достигання не осипаються. Можуть тривалий час зберігатися у погребі чи холодильнику. Гарна транспортабельність дозволяє вирощувати врожай на продаж.
Рекомендована схема — 5х5 м. Сорт прекрасно росте на суглинках, та варто обирати родючі грунти чи постійно удобрювати ділянку. Для нормального розвитку хурма потребує гарного освітлення і затишку. Перші 2 роки молоде дерево варто утеплювати на зиму.. Догляд за цим сортом нескладний, оскільки дерево невразливе до захворювань. Крону варто правильно формувати, а після 20 років - провести кардинальну омолоджувальну обрізку.
Вам може сподобатись
Click to order