Туя західна Холмструп

Розсадник Хмелева
850.00
грн.
Туя Холмструп – одне з найпопулярніших декоративних вічнозелених рослин з красивою кроною. Така популярність пояснюється універсальністю многолетника: зберігає зелене забарвлення на протязі всього року, практично не має потреби в обрізанні, чудово переносить зими і швидко адаптується на новому місці.
Форма: Хвойне дерево з щільною густою кроною (має найбільш щільну крону серед усіх сортів туї західної, Холмструп прекрасна альтернатива високорослим туям для живоплотів). Максимально зростає до 2-3 метрів і навіть без формувальній стрижки зберігає свою правильну колоновидную форму, що є величезним плюсом.
Розмір: Висота дорослої рослини досягає 2-3 м, при ширині 0,8-1-1,2 м. Висота рослини до 10 років 1,5 м при діаметрі крони до 0,6 м.
Швидкість зростання: Зредняя, близько 10-15 см в рік.
Пагони: Плотнорасположенные, порівняно короткі, сильно сплощені пагони.
Хвоя: Ніжна на дотик, густа, темно-зелена, луската. Не змінює забарвлення протягом року.
Коренева система: Поверхнева.
Освітлення: Тіньовитривала, але на сонці завжди яскравіше за кольором і щільніше по формі. У тіні крона рідшає без достатнього фотосинтезу. Для одержання щільної живоплоту лицьова частина повинна добре освітлюватися прямими сонячними променями, при цьому з іншого боку може стояти глухий паркан, але найкращий результат при посадці вздовж звичайної сітки, яка не є перепоною для прямого сонячного світла.
Грунт: Невимоглива, підходить легкі грунти (торф'янисті, сухі і глинисті супіски), зростає на слабокислих і слаболужних грунтах. При висадці в більш важкий грунт на дні посадкової ями необхідний дренажний шар не менше 15 см завтовшки. Позитивно реагує на вміст вапна, редпочитает помірно вологе середовище, виключаючи стоячі або ґрунтові води і пересихання субстрату.
Посадка/уход: При посадке корневая шейка должна находиться на уровне земли. Для посадки в живой изгороди саженцы рекомендуется высаживать на растоянии 0,5-0,6 м. После посадки тую необходимо регулярно поливать, около 1 раза в неделю одним ведром воды на взрослое растение. Если высадка производилась в жаркий сухой период, то частоту поливов необходимо увеличить. Туя - растение, которое испаряет много влаги, поэтому любит полив и дождевание, хорошо на него отзывается. Молодые растения страдают от солнечных ожогов в весенний период, поэтому их необходимо укрывать.
Обрізка: Навесні необхідно видаляти сухі гілки. При формуванні крони необхідно зрізати не більше ніж 1/3 довжини пагона.
Морозостійкість: Висока
Застосування: Використовується в одиночних і групових посадках, для невеликих кам'янистих садів, садів в японському стилі, для прикраси композицій або створення вічнозеленої живоплоту, вирощування в контейнерах.

Висота саджанця: 110 см / 140 см

Життєва форма: Декоративне дерево

Рід рослини: Туя

Розмір горщику: С3/С7

Тип кореневої системи: Закрита корнева система

Click to order