Клен сірий, 180 см

Розсадник Хмелева
848252578459
1490.00
грн.
Походження: Центральний Китай.
Форма: Невелике листопадне дерево з розсипчастою овальною кроною, з віком набуває закругленої форми, або декоративний кущ з декількома стовбурами.
Розмір: Зростає висотою від 6 до 10 м, з віком стає розлогою. Росте повільно. Щорічний приріст у висоту 10-20 см, завширшки 10-15 см Після 40 років зростання ще більше сповільнюється. В арборетумі Тинсен у віці 45 років досяг 6 м заввишки і 5,5 м в ширину.
Кора і стовбур: Пагони і гілки гладкі, від коричневого до світло-червоних, кора вкрита берестой, яка лущиться і відшаровується клаптями, завдяки чому клен сірий надзвичайно привабливий взимку. Забарвлення деревини проявляється на четвертому році життя. Молоді пагони покриті шовковистим опушенням.
Листя: супротивні, трилопатеві, яйцевидні, слабо поділено на частки. Довжина 3-6 см, ширина 1,5-4 см, темно-зелені зверху, сіро-блакитний знизу. Листяні живці та прожилки злегка опушені. Осіння забарвлення - від яскраво-оранжевого до кармінно-червоного.
Цвітіння: Квіти опушені, зеленого кольору, зібрані невеликими групами в суцвіття-щитки. Цвіте в травні.
Плоди - Крилатки, близько 3 см завдовжки, товсті, опушені. Дозрівають у вересні.
Коріння: Коренева система помірно широка, має багато тонких поверхневих корінців.
Освітлення: освітлення невибагливий, тіньовитривалий, але в тіні осіннє забарвлення менш яскраве.
Грунт: Віддає перевагу родючим, але добре дреновані грунти, від слабокислих до слаболужних. Цей вид менш вимогливий, ніж інші клени, і взагалі непогано розвивається на різних типах грунту. Хоча на перезволожених і дуже родючих грунтах осіннє забарвлення менш яскраве і з'являється пізніше.
Морозостійкість: Витримує морози до -35. Зона морозостійкості: 4-8.
Особливості: Захворювання невідомі. Чутливий до тривалої посухи та екологічних стресів.
Використання в дизайні: Завдяки архітектурі стовбура і гілок, незвичайної корі і осінньому забарвленням листя, дерево має прекрасний декоративний вигляд в будь-який час року. Цей клен підходить для озеленення як невеликих садів, так і парків. Рекомендується висаджувати солітером, невеликими групами, поблизу водойм. Дуже ефектно виглядає з підсвічуванням знизу, яке малює всі нюанси кори, стовбура і гілок.
Клен сірий - один з найбільш красивих декоративних кленів. За зовнішнім виглядом і використанні в ландшафтному дизайні близький до берези річковий (Betula alba), в першу чергу завдяки не властивою кленам корі, трійчастим листям і яскравим осіннім забарвленням.

Життєва форма: Декоративне дерево

Життєва форма: Декоративний кущ

Тип кореневої системи: Закрита корнева система

Рід рослини: Клен

Розмір горщику: C10

Висота саджанця: 160 см

Click to order