Саджанці Хурми Божий Дар

270.00
грн.
Сорт української селекції. Створений для кліматичних умов, притаманних Україні, тож має здатність втримувати морози до -37°С. Має гарний імунітет проти захворювань.
Сорт самоплідний, оскільки на ньому є і чоловічі, і жіночі квіти. Це є перевагою, оскільки хурма Божий Дар не потребує запилювачів і сама може бути запилювачем для хурми інших сортів.
Дерево не дуже високе — до 3,5 м, скороплідне — родити починає вже на третій рік вирощування на постійному місці. Належить до ранніх сортів — плоди можна збирати вже у вересні.
Хурма цього сорту яскраво-помаранчева, по мірі достигання темніє. Вага плодів — до 120 г, смак солодкий і вишуканий, без терпкості. Плоди транспортабельні і можуть зберігатися до 1 місяця. Якщо зняти хурму трошки недозрілою, зберігатися вона буде довше, проте смакові якості погіршаться.
Висаджувати хурму можна у землі різної якості, рекомендована схема посадки — 4х5. Слід приділяти увагу формуючій обрізці та поливу для забезпечення належної врожайності. Без поливи під час посухи дерево може скидати плоди.
Вам може сподобатись
Click to order