Саджанці Персика Редхейвен

140.00
грн.
Один з найперспективніших сортів американської селекції. До 70% промислових плантацій персиків у США та Європі сформовані саме з цього сорту, який з'явився у 1940 році.
В залежності від підвою, крона виростає у висоту від 3 до 5 метрів. Перевагою сорту є морозостійкість, а також посухостійкість. Насадження Редхейвен здатні протистояти більшості грибкових захворювань, проте вражаються кучерявістю листя.
Врожай достигає наприкінці липня — на початку серпня. Персики мають вагу 120-200 г. шкірка жовта з карміновим рум'янцем, дещо волокниста. Вона легко відділяється від м'якоті. Кісточка невелика й вільна, її теж просто вилучити. Плоди мають прекрасні смакові властивості — на дегустації вони отримали 4,9 бала з 5 можливих. Щільність м'якуша дозволяє ці плоди транспортувати, а якщо зібрати персики недозрілими, у погребі чи холодильнику вони можуть зберігатися до 5 тижнів.
Сорт самоплідний, оскільки має квіти обох статей. Проте на практиці врожай значно зросте за наявності запилювачів поруч. Ними можуть бути, для прикладу, персики Посол Миру чи Пам'яті Шевченка.
Рекомендована схема висадки — 4х2 м. Крона швидко розростатиметься й без формувальної обрізки може досягнути 10 метрів у діаметрі, проте на якості й кількості плодів це відзначиться негативно. Тому обрізка є обов'язковою.
Вам може сподобатись
Click to order